Розпочати продаж земель пропонують з державних

06 червня 2017, 09:36 2100

Робоча група з формулювання концепції національної моделі обігу земель сільськогосподарського призначення, обговорює впровадження ринку землі в декілька етапів, першим з яких може стати продаж державних та комунальних земель протягом трьох років.

Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов, інформує прес-служба ВАР.

«Фактично це сигнальні продажі, мета яких — сформувати ціну, щоб було зрозуміло скільки земля коштує, і щоб люди знали, що паї в їхньому районі продаються за таку-то ціну. Торги проходитимуть з великою кількістю покупців, і в результаті конкуренції сформуються справедливі ціни», — говорить Михайло Соколов.

При цьому, за його словами, учасники робочої групи відкриті до обговорення альтернатив пропозиціям, які існують на сьогодні у вигляді зареєстрованих у Верховній Раді законопроектів. Зокрема обговорюється можливість доступу до ринку землі для юридичних осіб, якими є основна маса малих та середніх агровиробників.

Наступне засідання робочої групи з розроблення концепції національної моделі обігу земель сільськогосподарського призначення відбудеться сьогодні, 6 червня.


Для довідки: площа сільгоспземель сільськогосподарського призначення складає 10,5 млн га.