Екс-керівника охорони Бобова підозрюють у вбивстві журналіста

24 травня 2017, 10:12 2562

У Києві затримано підозрюваного в організації викрадення та вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнка. Ним виявився громадянин Мельник В.А., який у 2014 р. працював керівником охорони народного депутата Геннадія Бобова — вихідця із агробізнесу, екс-регіонала, нині — члена групи «Відродження».

За інформацією генерального прокурора України Юрія Луценко, затриманий тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку, повідомляє «Громадське радіо».

17 травня суд визначив Мельнику запобіжний захід— 2 місяці під вартою.

За інформацією «Громадського», 4 квітня 2014 р. Василь Сергієнко був побитий та викрадений з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський. Наступного дня тіло було знайдено за 15 км від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань.

5 квітня на своїй сторінці в Facebook Геннадій Бобов опублікував повідомлення, де озвучив нагороду у 50 тис. грн за інформацію стосовно вбивства Сергієнка.

Три роки справу розслідувала прокуратура області. Минулого тижня прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко на прес-конференції заявив, що справу Сергієнка вдасться розкрити повністю, в тому числі і висунути обвинувачення замовнику.

Заступник начальника відділу Управління прокуратури Черкаської області Антон Грєков підтверджує, що у справі фігурує саме замовне вбивство.

«Йому (Мельнику — Прим. Ред.) оголошено про підозру. Це частина третя статті 27 і частина третя статті 146 Кримінального кодексу України — організація викрадення людини, а також, частина друга пункти 3, 11, 12 статті 115 Кримінального кодексу України. Це умисне вбивство з кваліфікуючими ознаками. Серед кваліфікуючих ознак є «вчинення умисного вбивства на замовлення», — сказав він.

Чи розглядається зв’язок між Мельником та народним депутатом Бобовим, є таємницею слідства, уточнив Грєков. 

 


Для довідки: Геннадій Бобов — народний депутат Верховної Ради України VIII скликання, член депутатської групи «Відродження». У 2004 р. він був призначений генеральним директором організації «Панда» с. Селище Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Основний напрямок діяльності підприємства, яке є власником селищанський цукрового заводу, — виробництво цукру-піску шляхом переробки цукрових буряків.

З 2007 р. — член президії НАЦУ «Укрцукор». У 2010 році обраний депутатом Черкаської облради. Очолював комісію з питань агропромислового комплексу, соціального розвитку села та земельних відносин.

У 2012 р. — обраний народним депутатом по 196 виборчому округу (Черкаська обл.), (Фракція «Партії регіонів», а потім — член депутатської групи «Економічний розвиток»). У 2014 році вийшов з «Партії регіонів».