На Тернопільщині придумали, як реалізувати місцевий туристичний потенціал

12 серпня 2019, 18:00 1768

Фестиваль InStrum Fest відбудеться 17-18 серпня в Заліщиках (Тернопільська обл.) у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні.

Як говориться у повідомленні організаторів, метою заходу є створення знакового для України продукту, що здатен змінити майбутнє міста і регіону навколо Дністровського каньйону та реалізувати його туристичний потенціал.

InStrum Fest Zalischyky — фестиваль камерно-інструментальної, симфонічної музики та мистецтва. Мета фестивалю — популяризація сучасного культурного продукту, відновлення Заліщиків у якості унікального європейського курорту, відродження вже існуючого потенціалу у інноваційному сучасному контексті.

«Особливий акцент на розвитку туристичного потенціалу місцевості та її промоції. Відвідувачам пропонується не тільки культурний, але й привабливий для подорожей контент: сплави по Дністру, відвідування печер, екскурсії. Також можна зробити селфі у спеціальній фотозоні та взяти участь у дитячих творчих активностях», — йдеться у повідомленні.

Головні виконавці фестивалю:

- оркестр Євгена Хмари, піаніста-віртуоза, володаря статусу Yamaha Artist, Марта Адамчук в дуеті з Євгеном Хмарою (18 серпня);

- симфонічно-роковий оркестр Brevis (17 серпня);

- RADZ — інструментальний гурт з Києва (17 серпня);

- Drum Force — проект напрямку барабанного мистецтва (17 серпня);

- Double Blast — чортківській кавер-дует, що поєднує класичну музику та поп-рок (17 серпня);

- JULINOZA — проект піаністки та вокалістки Юлії Запорожець;

- ROCKOKO з симфонічним оркестром — інструментальниий гурт, що відносить себе до жанру симфонічного року, симфотроніки (18 серпня);

- Єгор Грушин — львівський композитор і піаніст, що створює та виконує музику в стилі «неокласика» (18 серпня).

Організатори мають на меті поєднати історичний і культурний контент з активним відпочинком. Окрім музичної програми, планується зона з інтерактивом для гостей: майстер-класи, ігри, зона відпочинку; покази авторського кіно; фотовиставка; пізнавально-інформаційні зустрічі з історії розвитку Заліщиків та регіону у Центральній районній бібліотеці; мото- та картінг-шоу, виставка технічних робіт від місцевих юних техніків; політи на парапланах.


Для довідки: Заліщики розташовані за 50 км від Чернівців, 120 км від Кам'янець-Подільського, 125 км від Тернополя. Розвиток нової дестинації дає можливість більш рівномірно спрямувати туристичний потік на території країни. 

Відвідувачі InStrum Fest зможуть забронювати трансфер з Чернівців, Тернополя та Києва. Бронювання трансфера можливо на сайті разом з продажем квитків.

Детальніше про фестиваль за посиланням