На Сумщині збільшилася кількість фермерських господарств

09 листопада 2020, 11:15 2114

У Сумській області за даними офіційної статистики станом на 1 жовтня 2020 року зареєстровано 1 031 фермерське господарство, що на 26 більше порівняно з початком року. При цьому створено 9 сімейних фермерських господарств.

Про це розповів заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Віталій Максименко, повідомляє The Sumy Post.

«Сумщина є лідером аграрного виробництва за багатьма напрямами. Виробництво зерна ранніх зернових та зернобобових культур цього року перевищило 1,2 млн т, за урожайності 49,3 ц/га, що на 2% вище минулого року. Наразі завершується збирання кукурудзи на зерно, соняшнику та сої. Але за оперативними даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України можна попередньо підсумувати результати збирання врожаю. Зокрема, Сумщина посідає перше місце серед регіонів України за врожайністю зернових та зернобобових культур. До того ж за врожайністю кукурудзи на зерно, вівса, гороху, гречки Сумщина належить до першої п'ятірки регіонів України», — зазначає Віталій Максименко.

За його словами, пріоритетним напрямом у діяльності органів виконавчої влади, визначеним Програмою розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року, є стимулювання розвитку малих форм господарювання в АПК. 

«Поряд із традиційними для Сумщини напрямами сільськогосподарського виробництва з'являються й нові. Зокрема, створюються й розширюються ягідники лохини, закладаються молоді сади волоського горіха та фундука, започатковується промислове вирощування голозерних гарбузів. Загалом Сумщина стає привабливим регіоном для розвитку нішевих видів сільськогосподарської діяльності», — зазначає Віталій Максименко.