На Одещині встановили унікальну лінію для сортування персика

08 липня 2021, 09:05 2842

В кооперативі «Удобне», який об'єднує садівників Білгород-Дністровського району Одеської області, встановлено автоматизовану лінію для сортування персиків і плодів нектарину.

Про це повідомляє UHBDP.

В кооперативі розповідають, що спеціалізоване обладнання дозволяє сортувати за вагою та розміром 2-3 т плодів на годину. Розробник і виробник устаткування — компанія OLIMPIAS. На сьогоднішній день в Україні немає аналогічних ліній для подібного сортування ніжних фруктів.

Сусідні садівничі господарства із сіл Удобне і Старокозаче, дізнавшись про унікальне обладнання, вже домовляються про сортування своєї продукції. Вочевидь, що виробникам буде набагато простіше формувати вигідні ціни на відсортовані за вагою та розміром плоди, а оптові покупці, якими в основному є супермаркети, будуть більш зацікавлені в тому, щоб скуповувати дороблену продукцію.


Для довідки: кооператив «Удобне» придбав обладнання на кошти грантової підтримки від канадського проєкту UHBDP в рамках програми «Допомога групам виробників у подоланні наслідків COVID-19».