На Миколаївщині шукають стартап для створення вертикальної теплиці

23 серпня 2021, 11:03 4398

На базі Миколаївського національного аграрного університету стартував конкурс стартап-проєктів зі створення вертикальної теплиці.

Про це AgroPortal.ua розповіла декан факультету агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету Антоніна Дробітько.

Метою проведення конкурсу є створення умов для реалізації підприємницької ініціативи студентської молоді, навичок генерації бізнес-ідей зі створення вертикальної теплиці з акцентом на формування якісного насіннєвого матеріалу для вертикального землеробства (насіння, адаптованого для внутрішнього середовища вертикальних ферм тощо).

«У травні цього року за фінансової допомоги місцевого благодійного фонду підтримки розвитку освіти та науки «Університет ХХІ століття» на демонстраційних ділянках біля навчального корпусу факультету агротехнологій була побудована і введена в експлуатацію весняна плівкова теплиця площею 18 м2, — розповідає Антоніна Дробітько. — Споруда закритого ґрунту буде в нагоді студентам для набуття практичних навичок та поглиблення теоретичних знань з питань технології вирощування розсади, підготовки ґрунтосумішок та субстратів, сівби та садіння розсади, сучасних інтенсивних технологій вирощування овочевих культур на основі нових досягнень науки і провідного досвіду».

У теплиці зможуть проводити наукові дослідження також магістранти для виконання дипломних робіт та аспіранти під час написання дисертацій.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua