На Кіровоградщині під органічним землеробством знаходиться майже 15 тис. га

17 травня 2021, 09:30 2097

За даними «Інституту землеробства НААН», ґрунти в Кіровоградській області визначаються як дуже придатні та придатні для органічного землеробства. Тому область має потенціал для його активного розвитку.

Про це повідомила директорка Департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна під час регіонального форуму «Органічна Україна. Кропивницький».

«Але попри ці показники, на даний час маємо не дуже розвинене органічне виробництво та найближчим часом плануємо активно працювати над його розширенням», — зазначає Марія Чорна.

За її словами, на Кіровоградщині є 12 сертифікованих органічних господарств, і за цим показником область посідає 18-те місце в загальнонаціональному рейтингу.

«Маємо 14,478 тис. га сертифікованих органічних сільськогосподарських земель, і за цим показником посідаємо 11-те рейтингове місце. Також на Кіровоградщині дуже широкий спектр виробничих напрямків органічного виробництва: 4 підприємства, які займаються виробництвом зернових та олійних культур, 1 підприємство займається ягідництвом, 2 — виробництвом аквакультури, 1 — реалізує себе в органічному бджільництві, 2 — виробництвом біопрепаратів та ще 2 підприємства займаються експортом органічної продукції», — зазначає Марія Чорна.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua