На Кіровоградщині дали зелене світло кооперативному елеватору

18 серпня 2016, 10:17 2202

Голова обласної ради Кіровоградської області Олександр Черноіваненко провів робочу зустріч з канадськими представниками проекту з розвитку зерносховищ і сільськогосподарських кооперативів, що фінансується Урядом Канади.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської обласної ради.

В рамках реалізації проекту планується побудова і подальший розвиток кооперативного зерноперевального пункту, створення програми кредитування, закупівлі матеріально-технічних ресурсів, залучення іноземних фахівців з агрономії і маркетингу.

«Об'єднання зусиль для реалізації спільного проекту значно прискорить його реалізацію, ми, як місцева влада, зі свого боку зобов'язуємося зробити все можливе для полегшення процесу рішення ряду політичних і адміністративних питань. Глибоко переконаний, що ми йдемо правильним шляхом», — зазначив Олександр Черноіваненко.

Канадська делегація запросила представників з України приїхати в Канаду з метою отримання повного розуміння цілей проекту і особистого бачення потенціалу даної ідеї і успішних прикладів об'єднань серед малих сімейних ферм.

«Всі учасники проекту розуміють, що реалізація справи буде непростою, адже умови ведення сільськогосподарського бізнесу в Україні та Канаді відрізняються, і ми це також враховуємо. Немає жодних ілюзій щодо того, що реалізація і створення перших успішних кооперативів буде простою», — зазначив керівник канадського зернового проекту Каміл Коте.