На Grain Ukraine визначили головні виклики для аграрного сектору

04 червня 2021, 13:29 2768

Зміна клімату, відкриття ринку землі, нестача робочих рук, забезпечення біобезпеки продуктів та збільшення виробництва органічної продукції — це ті виклики, які сьогодні стоять перед Україною.

Про це повідомив співвласник «TІС» та зернового терміналу Neptune Андрій Ставніцер відкриваючи сьогодні конференцію Grain Ukraine.

Він наголосив, що вперше учасники зустрічаються на цій події на старті відкриття ринку землі.

«Для мене особисто це майже Песах — день визволення євреїв із єгипетського рабства. Там потім теж було ще багато проблем, але сам факт вже кілька тисяч років зафіксовано в історії і відзначається як велике свято», — зазначив Андрій Ставніцер.

За його словами, святкувати можна і те, що вперше в історії світ не відчуває дефіциту продовольства, в тому числі завдяки зусиллям України.

«Але зростання населення неминуче і веде до більшої скупченості та провокує епідемії. Коли популяція старіє і частіше хворіє, особливо важливим стає виробництво органічної їжі. І тут важливою є законодавча підтримка, від якої залежить здоров'я нації», — сказав Андрій Ставніцер.

За його словами, за органічними продуктами вже стоять черги, і ця усвідомленість тільки зростатиме. І Україні потрібно встигати забезпечити цей запит.


Для довідки: VI Міжнародна зернова конференція Grain Ukraine 2021 проходить 4-5 червня 2021 року в Одесі. Співорганізатори заходу — морський порт ТІС і зерновий термінал Neptune.