На Дніпропетровщині 400 га віддали під потужну сонячну електростанцію

10 жовтня 2018, 12:00 2115

Нову сонячну електростанцію зводять  у Нікопольському районі Дніпропетровської області — майже 750 тисяч панелей загальною потужністю 200 МВт.

Про це йдеться у повідомленні Дніпропетровської облдержадміністрації.

Після завершення будівництва станція обіцяє стати найпотужнішою в Україні та ввійти до ТОП-3 найбільших у Європі. «Зелений проект» вартістю €230 млн втілюють власним коштом український і китайський інвестори.

«Наразі в області вже працюють дві сонячні електростанції — у Підгородному й Нікополі. Їхнє будівництво — без жодної копійки бюджетних коштів, усе — за рахунок інвесторів», — розказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Черговий об«єкт зеленої енергетики зводять на 400 га непридатної для сільського господарства землі — на місці відпрацьованого кар»єру.

Загалом буде до 750 тис сонячних панелей. Також змонтують 80 інверторних станцій із силовими трансформаторами й розподільними пристроями.

Модулі китайського виробництва зможуть забезпечити електрикою 100 тисяч домівок та підприємств, зазначили в ОДА.

Завершення будівництва заплановане на початок 2019-го. Після цього станцію підключать до єдиної енергетичної системи України та введуть в експлуатацію.


Для довідки: будівництво нової сонячної електростанції стартувало весною 2018-го після підписання договору між інвесторами — українською компанією ДТЕК та китайською China Machinery Engineering Corporation (CMEC).