Думка: Українські аграрії отримують віддачу від інновацій швидше, ніж німецькі

29 січня 2020, 10:16 1750

Українські аграрії в точному землеробстві мають більше можливостей, ніж фермери в Німеччині.

Таку думку висловив директор з розвитку бізнесу компанії Agrii Олексій Стеценко під час прес-конференції компанії Agrii Україна (ТОВ «Агроскоп Інтернешнл»), повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«По-перше, українські сільгоспвиробники можуть використовувати широкозахватну техніку для обробітку ґрунту, посіву, обприскування. По-друге — розмір агропідприємств в Україні дозволяє впроваджувати інновації та отримувати від них віддачу не через 10 років, а вже через 1-2 роки», — зазначає Олексій Стеценко.

За його словами, компанія Agrii рекомендує впроваджувати точне землеробство і допомагає, при потребі, господарствам зайти в технології, навіть ще не маючи потрібної для цього техніки.

«Використовуючи нашу цифрову платформу, можна розпочати користуватися вигодами точного землеробства за допомогою простих цифрових рішень.

Насамперед, в обладнанні для точного землеробства ми рекомендуємо сільгоспвиробникам розпочинати з сівалки. Господарства, які переходять на сівалки точного висіву чи з роботизованим управлінням, де можна відключати кожен сошник чи виставляти норму висіву швидше, отримують кращі результати, ніж у інших», — зазначає Олексій Стеценко.

За його підрахунками і спираючись на досвід партнерів компанії Agrii, наприклад, сівалка Precision Plantin допомагає зекономити 5-10% на посівному матеріалі й отримати ще 5-10% прибавки до врожайності за рахунок досягнення оптимальної густоти рослин на полі.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua