Думка: Сьогодні без коледжів неможливо отримати фахівця

29 січня 2019, 18:00 1792

Аграрним вишам нині кидають виклики, які тісно пов«язані зі змінами у законодавстві.

Про це заявив в.о. ректора Сумського національного аграрного університету, д.с.–г.н., професор, академік НААН України Володимир Ладика, говориться у повідомленні Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака СНАУ.

«Аграрні заклади освіти потрібні державі. Тому нам сьогодні, як ніколи, необхідно бути активними, боротися за своє право існування, бо сьогодні без коледжів неможливо отримати фахівця», — сказав він.

За словами Ладики, без довіри нічого не вийде.

«Необхідно застосовувати модель: ми готуємо спеціалістів для розвитку бізнесу, а влада у свою чергу робить усе, щоб бізнес міг розвиватися, а наші випускники працювати. Довіра та системна робота разом — ось запорука успіху», — вважає він.

Ладика наголосив на необхідності практичної підготовки, впровадження дуальної освіти, покращення та створення нових лабораторій, участі в міжнародних проектах. Не оминув увагою керівник університету й розвиток наукової діяльності у вишах: підготовку кадрів вищої кваліфікації, друкування публікацій у наукометричних базах даних, фінансування наукових досліджень тощо.

Також науковець зауважив, що великим досягненням університету є збільшення набору іноземних студентів, міжнародне стажування викладачів, яке, зазвичай, відбувається за допомогою грантових програм.