Думка: Держава не захищає ринок ягід від імпорту

25 березня 2021, 09:51 2122

Досягнуті обсяги виробництва в ягідництві дозволяють робити оптимістичні прогнози, водночас в Україні 35,9% від усього обсягу плодово-ягідної продукції складає імпорт. Держава не допрацьовує в питанні захисту внутрішнього ринку.

Про це повідомив заступник керівника Головного управління з питань сталого розвитку Директорату з питань економічної політики Офісу Президента України Микола Брусенко під час конференції Berry Drive 2021.

«В Україні повинні вводитись обмежувальні заходи на імпорт ягід, щоб вітчизняний виробник мав сприятливі умови хоча б на внутрішньому ринку. Сподіваюсь, що необхідні аспекти будуть включені до Стратегії продовольчої безпеки, яка сьогодні розробляється урядом», — зазначив Микола Брусенко.

N. B. Виробникам ягід необхідні роботи та нові сорти

За словами президента асоціації «Ягідництво України» Ірини Кухтіної, виробникам ягідної продукції потрібно працювати над впровадженням екологічних технологій. Саме екологічність виробництва буде вирішальним фактором у експортній політиці найближчими роками.

«На державному рівні з’являються нові програми, які будуть спрямовані якраз на ці глобальні тенденції, також є варіанти зовнішнього фінансування. Треба міркувати про нові технології та екологічність виробництва», — наголосила Ірина Кухтіна.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua