Мін'юст перед запуском ринку візьметься за боротьбу із земельним рейдерством

04 лютого 2020, 16:22 2060

Міністерство юстиції України має намір в 2020 р. посилити боротьбу з земельним рейдерством.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю «Сегодня».

«Якщо в минулому році наша робота була сфокусована на боротьбі з корпоративним рейдерством, з рейдерством нерухомості, то вже в цьому році плануємо посилити боротьбу з тими, хто чинить незаконні дії з земельними ділянками. Справа в тому, що системний характер рейдерства, пов'язаного з корпоративними правами, помітно знизився. Тому прийшов час посилено боротися з тими, хто чинить незаконні операції з земельними ділянками», — сказав він.

За словами міністра, актуальність такої боротьби прогнозовано зросте, як тільки буде впроваджена земельна реформа.

«Швидше за все, що ті, хто передав земельні ділянки в оренду на 40 або 50 років, — у цих людей може виникнути бажання поміняти умови користування землею після зняття мораторію на продаж. До речі, скарг, що стосуються земельних питань, стає все більше. Нам буде необхідно сформувати окрему групу, яка буде спеціалізуватися саме на таких питаннях», — додав малюська.

Він уточнив, що зараз на рівні парламенту обговорюється можливість злиття держкадастру і Реєстру майнових прав на нерухоме майно.

«Більш того, багато людей, які проживають в селах, не знають, до кого звертатися, якщо виникла проблема з землею. Тому і фокусуємо в 2020 році свою роботу на тому, щоб допомогти їм», — підсумував міністр.