Магалецька: Скорочення не вирішать проблему кадрів у Держпродспоживслужбі

24 листопада 2020, 14:42 2031

Середня заробітна плата в державних установах Держпродспоживслужби становить 6647 гривень. Зокрема, таку заробітну плату отримують працівники фітосанітарних лабораторій, регіональних служб і лікарень ветеринарної медицини.

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

За її словами, сьогодні в Держпродспоживслужбі існує проблема низьких заробітних плат та як наслідок — дефіциту кадрів, що особливо гостро відчувається в регіонах. Крім того, працівники Держпродспоживслужби віком до 35 років складають лише близько 20%, що у перспективі також може мати негативні наслідки.

Владислава Магалецька зазначила, що скорочення не вирішать проблему, бо тисячі людей виконують важливу роботу, а руйнувати завжди легше, ніж будувати.

«Вважаю, що вийти з цієї ситуації за допомогою простих рішень не вдасться, — зазначила Владислава Магалецька. — Потрібен комплекс з системної діджиталізації процесів. Це завдасть удару по корупції, оптимізує функції, дозволить зробити службу сучасною. Разом із підвищенням матеріального забезпечення працівників це дозволить зробити роботу в ній більш привабливою та престижною».

За словами Владислави Магалецької, службі потрібні SMART-реформи: конкретні, вимірювані, з чіткими виконавцями, реалістичні і обмежені в часі. «Якщо ми зможемо створити умови і реформувати систему за такими критеріями — у нас в державному управлінні через якийсь період не буде проблем з кадрами», — підкреслила голова Держпродспоживслужби.