Лещенко: Право розпоряджатися землями остаточно віддано місцевим громадам

29 квітня 2021, 13:07 2514

Право розпоряджатися землями передано місцевим громадам остаточно з прийняттям Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

«Тепер право розпоряджатися землями передано місцевим громадам остаточно і безповоротно. Держгеокадастр відтепер тільки сервісна організація, максимально дерегулювати, з ліквідованими корупційними повноваженнями в управлінні земельними ресурсами», — повідомив міністр.

Він назвав прийняття закону доленосною подією, а сам закон одним з найважливіших, який підтверджує невідворотність земельної реформи.


Для довідки: Верховна Рада України 28 квітня 2021 прийняла Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Законом передбачена, зокрема, передача земель державної власності за межами населених пунктів в комунальну власність сільських, селищних, міських рад. Органам місцевого самоврядування надаються повноваження щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності, а також повноваження щодо затвердження планів детального планування території за межами населених пунктів.