Лещенко: Держпродспоживслужба повернеться до структури Мінагрополітики

08 червня 2021, 09:13 3536

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повернеться до структури Міністерства аграрної політики, оскільки одним із основних завдань профільного відомства є безпечність харчових продуктів.

Про це повідомив міністр агрополітики Роман Лещенко під час конференції Grain Ukraine.

«Основну мету, яку ми ставили, досягнуто: ми усунули дуалізм аграрних політик. У країні буде лише одне міністерство, яке формує аграрну політику. І ця інституція створена не під особистість, а для розвитку агросектору», — відзначив Роман Лещенко.

Він додав, що важливим напрямком у політиці будуть інвестиції, локалізація виробництва, розвиток та відкриття нових експортних ринків.

Роман Лещенко також наголосив, що стратегія аграрного сектору до 2030 року, яка вже затверджена урядом, гнучка, і її реалізація потребує діалогу.

«Через 10 років ми бачимо країну з правом громадян на володіння та розпорядження землею, відновленим зрошенням та дренажем, розбудованою інфраструктурою, розвиненим органічним виробництвом, удосконаленими стандартами безпеки харчових продуктів. А також із усуненням існуючих недоліків системи оподаткування сільськогосподарського сектору, подовженням ланцюга створення доданої вартості, зі сформованими перевагами для експорту продукції з високою доданою вартістю. І, звичайно, міністерством, яке займається політикою і розвитком агросектору, а не управлінням державними підприємствами та створенням бюрократії», — зазначив Роман Лещенко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua