Індія відкрила ринок для українських яблук

18 вересня 2017, 14:22 3931

Представники української делегації під час торгової місії до Індії взяли участь у ряді нарад та офіційних зустрічей щодо диверсифікації та лібералізації експорту української продукції рослинного походження.

Про це говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як зазначається, індійська сторона вжила заходи щодо відкриття експорту яблук з України до Індії — представникам української делегації повідомили про розміщення нотифікації в СОТ проекту нормативного акту, який регулює імпорт до Індії рослин та продуктів рослинного походження.

«Після набуття чинності цього нормативного акту українські яблука можна буде імпортувати до Індії за певних фітосанітарних умов», — говориться у повідомленні.

Крім того, українська та індійська сторони вирішили створити окрему робочу групу з аграрних питань у рамках роботи міжурядової комісії, яка буде проходити восени поточного року.

Також індійська сторона повідомила, що питання фумігації зернових препаратами на основі РН3 можливо буде вирішене до 1.01.2018 р. До цього часу профільні наукові установи Індії вивчать зазначене питання, після чого індійська сторона прийме остаточне рішення щодо визнання препарату та способу фумігації, як офіційної фітосанітарної процедури.