Держпродспоживслужба разом з молочниками боротиметься з фальсифікатом

27 вересня 2021, 15:58 2631

Держпродспоживслужба та Спілка молочних підприємств України домовилися співпрацювати в питаннях виявлення непридатної та небезпечної молочної продукції, а також фальсифікованої молочної продукції і виробників-фальсифікаторів шляхом участі в програмах «Стоп фальсифікат».

Відповідні наміри зафіксовані в меморандумі, який підписали Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Голова Спілки молочних підприємств Вадим Чагаровський, йдеться у повідомленні ДПСС.

«Сьогодні ми дуже багато уваги приділяємо боротьбі за фальсифікатом, зокрема, молочних продуктів. Важливо, що до цієї роботи долучаються профільні об»єднання — разом ми можемо бути більш ефективними», — зазначила Владислава Магалецька.

Метою меморандуму є розвиток молочної галузі України, сприяння та забезпечення виробництва і обігу якісних та безпечних молочних продуктів, боротьба з невідповідністю продукції нормативним документам чинного законодавства України, а також підвищення конкурентоспроможності вітчизняних молочних продуктів на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Окремим напрямком роботи буде розробка пропозицій щодо вдосконалення законодавчих актів, актів Кабінету міністрів України, нормативно-правових актів міністерств у складі постійних або тимчасових робочих груп, а також розробка пропозицій щодо приведення законодавства у сфері виробництва, переробки, реалізації, експорту та імпорту молока, молочної сировини та молочних продуктів у відповідність до вимог директив Європейського Союзу