Держпродспоживслужба інвентаризує майно і дещо віддасть на приватизацію

27 квітня 2021, 09:54 4131

Державна служба з питань безпечності харчових продукті і захисту споживачів підписала Меморандум з Фондом державного майна України.

Як говориться у повідомленні відомства, предметом документу є встановлення партнерських стосунків з метою удосконалення функціонування системи державного управління у сфері приватизації, оренди, використання та відчуження державного майна, що перебуває в управлінні Держпродспоживслужби, і управління об«єктами державної власності.

«Сьогодні зроблено дуже важливий крок — підписано Меморандум про співпрацю із Фондом державного майна. Переконана, нам вдасться зрушити з місця величезну гору проблем у сфері управління майном, які накопичились в Держпродспоживслужбі і не вирішувалися десятиліттями!» — заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька».

«Глибока інвентаризація усього наявного майна та передача на приватизацію непрофільних активів допоможе мінімізувати корупційні ризики та унеможливить незаконне виведення чи захоплення державного майна», — заявив голова ФДМ Дмитро Сенниченко.

Під час підписання меморандуму було презентовано нову політику управління державним майном. Політикою передбачені кроки, які мають вирішити питання належного оформлення, створити сучасну цифрову систему обліку майна, що перебуває в управлінні служби.

«Майно, що не використовується службою, планується передати в оренду в прозорий та відкритий спосіб. Як наслідок малої приватизації — збільшаться надходження до державного бюджету. Крім того, залучення інвесторів сприятиме розвиткові інфраструктури та створенню нових робочих місць», — додають у відомстві.

Серед інших важливих викликів — покращення екологічного, епізоотичного та ветеринарно-санітарного благополуччя в Україні. У тому числі, за рахунок модернізації і створення нових потужностей на базі опорних ветсанзаводів задля ефективної утилізації та переробки відходів тваринного походження, неякісних харчових продуктів і продовольчої сировини.


Для довідки: Держпродспоживслужба була утворена у вересні 2014 року шляхом злиття кількох установ, що призвело до появи надлишкового майна.