Гончарук готовий йти у відставку. Рішення — за Президентом

17 січня 2020, 10:25 2053

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук подав у відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Гончарук зазначив, що передав свою заяву Президенту Володимиру Зеленському з правом внесення в парламент.

Він зазначив, що в останні дні розгортаються події навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в уряді.

«Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда — не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером.

Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків, вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда.

Я прийшов на посаду — виконувати програму Президента. Він для мене зразок відкритості та порядності. Однак, щоб прибрати будь-які сумніви про нашу повагу і довіру до Президента, я написав заяву про відставку і передав її Президенту з правом внесення в парламент», — написав Гончарук.

В Офісі Президента відреагували на відставку.

«Президент України отримав подане прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс Президента України повідомить окремо», — йдеться в повідомленні на Facebook.

У свою чергу спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що уряд проводить консультації у зв'язку із заявою прем'єр-міністра Олексія Гончарука про відставку, пише Liga.net.

Через це в Раді скасована годину запитань до уряду, з якого мало розпочатися сьогоднішнє засідання. Передбачалося, що на ньому будуть поставлені в тому числі і питання про зарплати в уряді.