Глущенко призначений заступником Милованова

26 лютого 2020, 15:44 2702

Сергій Глущенко призначений заступником міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Він підтвердив цю інформацію в коментарі AgroPortal.ua.

Раніше Сергія Глущенка називали одним з кандидатів на пост голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів (Госпродпотребслужби).

Новий заступник Тимофія Милованова є фахівцем у питаннях реформування відносин у сфері сільського господарства, безпечності харчової і нехарчової продукції, технічного регулювання, сертифікації, дерегуляції і євроінтеграції. Має понад 10 років досвіду проведення реформ у зазначених сферах в Україні, Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Киргизії та ін. країнах.

Брав активну участь у просуванні в Україні реформ в сферах безпечності харчової продукції, ринкового нагляду, технічного регулювання, оцінки відповідності (сертифікації).

Є ініціатором масштабного скорочення в Україні чисельності контролюючих органів, кількості документів дозвільного характеру, переліку сфер діяльності, які потребують отримання ліцензій, проходження сертифікації.

Доклав багато зусиль для покращення позицій України у міжнародному рейтингу Doing Business, імплементації в Україні угод СОТ про технічні бар’єри в торгівлі, а також про санітарні та фітосанітарні заходи.

Автор низки змін до законодавства, пов’язаних із покращенням бізнес-клімату, зменшенням регуляторних та адміністративних бар’єрів, євроінтеграцією.


Для довідки: Сергій Глущенко має три вищі освіти, здобув кваліфікацію магістра права, магістра обліку та аудиту в управлінні банками, магістра менеджменту організацій. З жовтня 2006 р. по березень 2015 р. працював в International Finance Corporation (IFC), The World Bank Group на посаді Асоційований операційний офіцер (Associate Operations Officer) проекту IFC «Інвестиційний клімат в аграрному секторі України».

З березня по червень 2015 р. був радником міністра аграрної політики та продовольства України.

У 2015-16 рр. займав посаду голови Госпродпотребслужби. Після цього обіймав посаду віце-президента Асоціації звірівників України.

Крім цього в жовтні 2016 р. по липень 2017 р. працював керівником юридичного сектору, координатором інспекційної реформи Проекту міжнародної технічної допомоги «Підтримка України з боку ЄС у відновленні економіки».