Німеччина продовжиться програми з розвитку агросектору України

04 грудня 2017, 17:46 3292

Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства (ФМПСГ) Німеччини в рамках Двосоронньої програми співробітництва (ДПС) планує продовжити підтримку процесу реформ в агросекторі Україні  у різних консультаційних проектах і проектах економічної співпраці.

Про це йшлося під час «Днів відкритих дверей проектів ДПС ФМПСГ в Україні: результати 2017 р. — перспективи у 2018 р.».

Як відзначається, в рамках програми у 2017 р. відбулись консультації щодо моделювання наслідків аграрно-політичних підходів для виробництва і споживання аграрних продуктів та торгівлі ними; моніторингу економічного клімату в аграрному секторі України (опитування ABI); підтримки і розвитку сільської місцевості, зокрема шляхом посилення кооперації у сільському господарстві України; покращення аграрної освіти, особливо через консультації щодо розвитку дуальної аграрної професійної освіти.

«У 2018 р. роботу в цих пріоритетних напрямках буде продовжено. Крім того, Німецько-український аграрний діалог (АПД) посилить діяльність з ознайомлення українських управлінців в аграрному секторі з досвідом Німеччини», — говориться у повідомленні ФМПСГ.

У рамках одного з напрямків діяльності АПД BVVG (Bodenverwertungs- und -verwaltungs GmbH, Товариство з продажу землі та управління землею) також супроводжує та консультує державні інституції, парламентські комітети та галузеві асоціації з питань управління землею та менеджменту державних сільськогосподарських площ. Це сприяє створенню передумов для функціонального ринку земельних ділянок та забезпечення прав власності та передбачає надання технічної й організаційної основи для ефективного менеджменту земельних ділянок.

Разом з тим буде налагоджуватися німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства. Завдяки проекту планується посилення освіти та підвищення кваліфікації фахівців та управлінського персоналу в Україні, розширення фахових знань шляхом організації заходів з підвищення кваліфікації та консультацій, а також створення необхідних структур для довгострокового покращення якості органічних продуктів. На 2018 р. в рамках проекту запланована назка заходів, які направлені на розробку практичних фінансових та агротехнологічних модулів виробництва органічних продуктів, консультування аграрних коледжів та підприємств, консультації щодо законодавчого процесу та інші.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua