Фермер з Сумщини придбав віртуальні добрива

26 лютого 2018, 14:15 3287

В Сумській області голова агрофірми з Липоводолинського району, скориставшись оголошенням в Інтернеті, натрапив на афериста, який ошукав його майже на 300 тис. грн.

Як пише видання Sumy.Today, за словами чоловіка, він вперше вирішив скористатись всесвітньою мережею та зекономити на придбанні мінеральних добрив, а натомість втратив чималу суму коштів.

Потерпілий розповів у поліції, що спочатку зв«язався з представником однієї з крупних компаній, що знаходиться у Києві. Чоловіки домовились про спосіб оплати та терміни отримання товару.

За домовленістю він перерахував обумовлену суму грошей та підтвердив заказ. Коли ж під час чергової телефонної розмови відправник почав плутатись у термінах відправки, чоловік повідомив, що поскаржиться в поліцію, після чого телефон продавця перестав відповідати, а оголошення видалили з сайту.

В поліції за даним фактом вже відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 «Шахрайство, вчинене у великих розмірах» Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці намагаються встановити і затримати всіх причетних до шахрайської схеми, повідомляє Відділ комунікації поліції в Сумській області.