ФАО надала корм для тварин тисячам жителів Донбасу

09 жовтня 2019, 19:00 1744

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) доставила мешканцям Донецької та Луганської областей 330 т корму для тварин.

Про це йдеться у повідомленні організації.

У рамках проекту «Надзвичайна підтримка засобів до існування сільського населення Донецької та Луганської областей вздовж «лінії розмежування», 2200 сімей отримали по 150 кг корму для тварин: 75 кг дробленої пшениці та 75 кг дробленої кукурудзи.

Роздача корму для тварин проходила наприкінці вересня-початку жовтня у 35 віддалених селах Донецької та Луганської областей.

«Цей проект є частиною зобов'язань ФАО щодо підтримки сімей, які займаються сільським господарством у важкодоступних районах. Отримані корми для тварин забезпечують потреби домогосподарств та збільшують їхню спроможність у веденні тваринництва. Крім того, надані корми підтримають сім»ї у підготовці до зими 2019-2020 рр. Це втручання є надзвичайно важливим та доповнює резерви домогосподарств для стабільного виробництва продовольства», — сказала координаторка програм ФАО в Україні Мара Лопес.

Корм для тварин, який отримали мешканці прифронтових територій, може бути використаний для будь-якого виду тварин (корів, свиней, овець, кіз, птиці/кроликів).

Загалом протягом 2015-2019 років ФАО надала підтримку близько 47 тисячам домогосподарствам, розташованих уздовж «лінії розмежування», доставивши різні сільськогосподарські ресурси, такі як молодняк птиці та кроликів, корми для тварин, насіння рослин, системи поливу та інше.