Експерти розкажуть, як уникнути ризиків на агропідприємстві

08 квітня 2019, 10:27 2175

Безпековий аудит є одним із важливих заходів для визначення рівня захищеності підприємства та пошуку його слабких місць. Але для успішного аудиту необхідне прагнення керівництва до виконання рекомендацій щодо усунення факторів, що є ризиковими чи потенційно ризиковими. Лише за таких умов стає можливим попередження максимальної кількості ризиків.

Про це повідомляє керівник служби економічної безпеки компанії Fenix Agro Ігор Петровський, пише компанія «ПроАгро».

«Основна форма отримання інформації — інтерв'ю з працівниками відповідних підрозділів. На стадії планування інтерв'ю важливо визначитись із ключовими особами на напрямках діяльності, типовими операціями, щоб уникнути дублювання вивчення однотипних процесів. Після отримання інформації по напрямку є можливість визначити слабкі ланки та ризикові процеси і розробити рекомендацій щодо їх усунення», — розповідає Ігор Петровський.

За його словами, важливим аспектом впровадження рекомендацій в компанії Fenix Agro є те, що керівниками підприємства максимально враховано та надано дозвіл, людські та фінансові ресурси на виконання всіх можливих заходів.


Для довідки: більш детально про проведення аудиту та інтерграцію вимог економічної безпеки в бізнес-процеси агротрейдингу можна буде почути під час конференції «Ризики та протидія шахрайству 2019», що відбудеться в Києві 16 квітня. Організатор — компанія «ПроАгро».