Експерт: Ринок комплексних добрив змінився кардинально

06 лютого 2021, 08:00 6676

Ринок комплексних добрив в Україні за останні 10 років зазнав кардинальних змін. Переінакшилась сама його ідея та логіка.

Про це заявив виконавчий директор зі співпраці з VIP-клієнтами компанії BINFIELD Ігор Костишин, пише «Український клуб аграрного бізнесу».

«Люди стали вносити добрива з урахуванням технології під певні культури, під результати аналізу ґрунту. До того ж, на ринку з'явилися нові продукти. Наприклад, мікрогранульовані добрива, якими, в тому числі, займається наша компанія, велику популярність набирають рідкі добрива. Тобто ринок рухається у напрямку ефективних і технологічних продуктів, у напрямку якісного підвищення мінерального живлення», — зазначає він.

Разом із тим Ігор Костишин наголосив, що коронавірус  дещо змінив настрій аграріїв.

«Вони стали акуратнішими, прискіпливішими, застережливими. Адже хоча завдяки кризі вартість їхньої продукції зросла майже вдвічі порівняно з минулим роком, відбулося подорожчання і насіння, і засобів захисту рослин, і добрив.

Аграрії стали менш легковажно витрачати гроші, оскільки ніхто не розуміє, що буде наступного року. Тому зараз вони частіше обирають позицію бути більш запасливими. Відчувається, що вони менше налаштовані на розвиток, а більше — на збереження того, що вже мають», — додає експерт.