Частка українського гороху в світовій структурі зменшилася до 4%

18 лютого 2021, 09:48 1901

У 2020 році частка виробництва українського гороху в світовій структурі склала лише 4%.

Про це розповів генеральний директор компанії «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов під час GPC Ukraine Conference.

«Попередні роки, Індія була споживачем №1 українського гороху, але в сезоні 2019/20 ситуація змінилася, і Україна відправила більше 40% від загального експорту гороху в країни ЄС. Так як індійський ринок мав більшу потужність, то, відповідно, частка виробництва українського гороху в світовій структурі зменшилася до 4%», — пояснив Сергій Феофілов.

Експерт також додав, що площі під горохом в Україні займають набагато більше ніж під іншими бобовими культурами Чорноморського регіону.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua