Держпродспоживслужба планує провести «генеральне прибирання»

23 липня 2021, 12:21 3519

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів завершує аудит майна, що знаходиться на балансі її підрозділів.

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька у своїй колонці на «Економічній правді».

«На балансі Служби знаходяться сотні будівель, льохів, складів, гаражів, майнових комплексів, заводів, які не потрібні державі і не використовуються. Частина з них знаходиться в аварійному стані, а коштів на ремонт чи відновлення у держави немає. Найцiкавiше, що ніхто в Держпродспоживслужбі до цього моменту навіть не зробив серйозну спробу зрозуміти, чи потрібне державі це майно в майбутньому!» — зазначила Владислава Магалецька.

Вона наголосила, що наведення порядку у цьому напрямку є пріоритетним завданням. За підсумками аудиту заплановано виконати:

- аналіз потреб Держпродспоживслужби з урахуванням її подальшого розвитку;

- впровадження електронної системи обліку майна для створення максимально повного реєстру і унеможливлення корупції;

- розробку проєктів реконструкції та модернізації майнових комплексів, у тому числі ветсанзаводів;

- приватизацію та передачу в оренду непотрібного державі майна;

- проведення модернізації та реконструкції потрібних державі об'єктів.

«Реалізація цього плану вимагає багато часу. Ми не тішимо себе ілюзіями, що все вдасться зробити за декілька місяців чи рік. Однак, «генеральне прибирання» у сфері майна Держпродспоживслужби — це необхідність. Інакше безгосподарність виллється у величезні державні втрати й проблеми пов«язані з корупцією, зайвими навантаженням на бюджет чи, навіть, проблемами в екологічній сфері», — підкреслила Владислава Магалецька.