Чернігівщина налаштована на співробітництво з В'єтнамом

11 вересня 2021, 12:09 3640

Чергінівська область готує реалізацію спільних взаємовигідних проєктів з В'єтнамом, а також на зростання товарообігу з країною, збільшення інвестицій та налагодження  співробітництва у сфері туризму.

Про це розповів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Дмитро Іванов під час зустрічі з Послом Соціалістичної Республіки В«єтнам в Україні Й.В. Нгуєн Хонг Тхакх, йдеться  повідомленні Департаменту агропромислового розвитку ОДА.  

«Приємно зазначити, що завдяки стрімкому росту економіки протягом останніх десятиліть, азіатські країни стають все більш привабливим бізнес регіоном. Чернігівщина також має гідний інвестиційний потенціал. Ми створюємо максимально комфортні умови для ведення бізнесу і всіляко підтримуємо ініціативи іноземних інвесторів у відкритті нових виробництв. Тому у взаємодії ми зможемо досягти гідних результатів», — наголосив заступник голови ОДА.

Хоча наразі обсяги торгівлі з В'єтнамом незначні — зовнішній товарообіг становить $1,5 млн, проте Чернігівщина активно шукає нові бізнес контакти та має всі передумови для активного нарощування зовнішньої торгівлі.

«Оскільки агросектор області є справжнім «локомотивом» економічного зростання, основні позиції експорту Чернігівщини на в»єтнамський ринок належать сільськогосподарській  продукції, а саме зерновим«, — підкреслили в департаменті.

У свою чергу, Й.В. Нгуєн Хонг Тхакх запевнив, що активно сприятиме розвитку українсько-в»єтнамських відносин і має на меті розвивати бізнес зв«язки та активно знайомитися з підприємцями регіону. Він запропонував проводити спільні онлайн-форуми за участю представників чернігівських та в»єтнамських бізнесових кіл.

А також підкреслив, що одним із шляхів покращення товарообігу буде нарощування обсягів експорту до Чернігівщини текстилю, електроніки та  зернових культур, які вирощують тільки в азіатських країнах.