Бюджет проекту Агрокебети складе 10-15 млн грн

30 березня 2019, 08:00 2492

Близько 10-15 млн грн буде витрачено за два роки на інноваційний освітній проект «Агрокебети».

Про це розповів президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор ІМК та ідеолог проекту «Агрокебети» Алекс Ліссітса під час інтерв'ю аграрному онлайн-виданню AgroPortal.ua.

«N.B.!» Аграрні діалоги… Яким має бути симбіоз аграрної освіти та бізнесу?

«Я дуже радий, що пан ректор і керівництво факультету підтримують цей проект, бо насправді без цієї підтримки дуже важко. І мені дуже імпонує той факт, що ми нарешті зійшлися — є ректор, який дивиться в майбутнє, є факультет, який готовий нести цю нелегку ношу, і є бізнес, який готовий вкладати в це свої ресурси. А це не так вже й просто. Ви уявіть: забрати 20 осіб з виробництва, привезти їх сюди, щоб вони викладали. Потім забрати 50 студентів та направити їх на 6 місяців на практику, і за все це знову платити. Це великі кошти. За моїми підрахунками, на програму за два роки буде витрачено близько 10-15 млн грн ($370-550 тис. — Ред.), які зараз ми активно збираємо», — розповідає Алекс Ліссітса.

За словами ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка, річний бюджет провідних вишів світу складає: Гарвардський університет — $36,7 млрд, Єльський університет — $20 млрд, Стенфордський університет — $18 млрд, Айовський університет — $1,43 млрд, Гумбольдський університет — $0,5 млрд, Варшавський університет — $137 млн, а в НУБіП України — $37,5 млн.