Найбільше органічної продукції відвантажується з Херсонського порту

29 вересня 2021, 09:10 3412

За даними ТОВ «Органік Станадарт», у 2020 р. морським транспортом було відвантажено та експортовано 127 тис. т органічної продукції.

Про це повідомила представник ТОВ «Органік Станадарт» Ірина Федорченко під час заходу «Експорт органічної продукції з України 2020: аналіз та тенденції».

«Якщо раніше більшість продукції відвантажувалася автотранспортом, то останні кілька років експортери шукають дешевші логістичні шляхи: відвантажувати більшими обсягами, вагонами, контейнерами, морськими суднами, насипом. Хоча такі способи відвантаження мають більше ризиків забруднення продукції, й усі ланцюги доставок мають бути сертифіковані на кожному етапі перевантаження, та має бути на місці акредитований інспектор», — розповідає Ірина Федорченко.

За її словами, незважаючи на такі складнощі, все більше портів починає приймати органічну продукцію, сертифікуються елеватори та складські приміщення біля портів.

«Найбільше органічної продукції відвантажується з Херсонського порту — 62%, Одеси — 16%, Чорноморська — 12%. Це пояснюється тим, що в Херсонській області знаходиться найбільше сертифікованих органічних земель і зареєстрована найбільша кількість операторів», — пояснює Ірина Федорченко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua