Бізнес-трансформації в агро. Агропідприємства розкажуть, як працюють під час війни

10 лютого 2024, 14:25 920

У Києві відбудеться чергова конференція циклу «Бізнес-трансформації в агро» під назвою «Велика АгроВідбудова: The Inception». Вона про ті агропідприємства, котрі попри війну, власним коштом і за допомогою всіх можливих і неможливих кредитних програм і грантів, рухаються вперед, створюючи нові підприємства і розширюючи існуючі.

Станом на сьогодні їх кілька десятків на всю країну, і частина з них представить свої проєкти в модулі «Кейси найсміливіших компаній», — повідомляють організатори заходу — проект розвитку аграрної галузі AgriChange. 

Але власне будівництво — це не єдиний спосіб розвитку агропереробного бізнесу. Також в Україні зареєстровано під сотню індустріальних парків, і 10 з них теж має агропереробну направленість. Частина з них зараз в активній будівельній стадії, частина вже збудована і функціонує. Про їхні особливості, і як вони можуть прискорити агровідбудову, йтиметься в модулі «Індустріальні парки як інструмент розвитку агропереробної галузі».

Окремо під час модулю «Агроматеріали для будівництва & Будматеріали для агробудівництва» розглядатиметься питання будівельного характеру: з чого будуватися, якими матеріалами і за допомогою яких технологій, а також як, власне, агрогалузь може долучитися своїми ресурсами.

Ну і, звісно, не обійдеться без теми інвестицій в цю галузь. Нарешті в Україні з’явилися і кредитні, і грантові програми, які справді можуть сприяти пришвидшенню розвитку і появі цікавих агровиробничих потужностей. Чеки в шість нулів на капітальні витрати — тепер реальність.


Для довідки: конференція «Велика АгроВідбудова: The Inception» відбудеться 29 лютого в Києві. Реєстрація