Бізнес стурбований можливою ліквідацією Мінагропроду

09 серпня 2019, 16:53 1598

Європейська бізнес-асоціація (EBA) занепокоєна можливістю ліквідації Міністерства аграрної політики та продовольства і його приєднання до інших міністерств чи відомств.

Про це йдеться у повідомленні асоціації.

«Агросектор — важлива складова економічного розвитку і гарант продовольчої безпеки країни. Так, на сьогодні Україна входить до переліку найбільших експортерів агропродукції у світі. До прикладу, серед лідерів експорту української продукції залишаються зернові культури, олії та насіння олійних культур, Україна впевнено тримає лідерські позиції по експорту меду тощо. Аграрний сектор формує 18% ВВП України, а експорт аграрної продукції, за інформацією Мінагропроду, у 2018 році становив $18,6 млн», — йдеться у повідомленні. 

В ЄБА зазначають, що країни ЄС, США, Китаю, Канади, тощо мають відповідні аграрні міністерства. На глобальному рівні в структурі ООН є також окрема організація — ФАО. Всі ці структури відіграють важливу роль у формуванні аграрної політики, гарантуванні продовольчої безпеки, стимулюванні розвитку, розробці розумних регуляцій, в тому числі, для ефективної роботи бізнесу.

«Бізнес спільнота сподівається, що нова політична команда прийме рішення після ретельного вивчення світового досвіду, зважить всі за і проти, проаналізує, чи дійсно нова ідея буде корисною для країни та оцінить можливі наслідки для сфери. Крім цього, сподіваємось, що і думка прозорого бізнесу буде почута. Говорячи про бізнес, для компаній дуже важлива ефективність роботи, якість сервісів, що надаються, прозорість процесів. І, варто наголосити, протягом останніх кількох років, на думку компаній-членів Асоціації, комунікація з Міністерством відбувалась дійсно на високому рівні», — скзаала виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко.