Аграрний комітет Ради відзвітував про роботу під час останньої сесії

10 серпня 2021, 14:59 2137

Комітет з питань аграрної та земельної політики під час п«ятої сесії зосередив свою діяльність на підготовці законопроектів з питання впровадження земельної реформи та удосконалення державної підтримки сільгосптоваровиробників.

Про це йдеться у повідомленні парламенту з посиланням на звіт комітету.

Крім того, парламентарі готовили законопроєкти з удосконалення правового регулювання у сфері поводження із пестицидами і агрохімікатами, нагляду та контролю в галузях тваринництва і бджільництва, приведення законодавства України у сфері виробництва та обігу дитячого харчування до вимог законодавства ЄС, та парламентського контролю за імплементацією законодавства у агропромисловій сфері.

«Протягом п«ятої сесії Верховної Ради України дев«ятого скликання до Комітету надійшло 32 законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначений головним, та 84 законопроекти, до яких комітет має подати свої пропозиції», — йдеться у повідомленні.

За поданням Комітету протягом звітного періоду Верховною Радою України було прийнято 6 законів України, прийнято у першому читанні 5 законопроєктів, підготовлені і очікують розгляду Верховною Радою України — 12 проєктів, готуються до розгляду на засіданні комітету — 9.