Аграріям рекомендують робити дослідження на взаємодію насіння з ЗЗР

20 січня 2020, 14:12 1760

У зимовий період збільшується попит на агробіологічні дослідження у фітотронних кімнатах і кліматичних камерах з регульованими показниками умов навколишнього середовища.

Про це йдеться у повідомленні «Інституту здоров'я рослин».

«Закупити на сезон насіння та пестициди — далеко не повний перелік того, що необхідно зробити аграрієві перед посівною, — впевнений керівник агробіологічної лабораторії інституту Володимир Конограй. — Бо ніколи навмання не можна передбачити, як поведе себе ваш посівний матеріал — чи зійде він, і наскільки сходам підійдуть обрані вами препарати. Тому в зимовий період ми б радили обов«язково провести фітотоксичну оцінку впливу пестицидів на пророщування та ріст проростків сільськогосподарських культур».

Як зазначається, ці та інші дослідження проводять в агробіологічній лабораторії »Інституту здоров'я рослин».

«Вчені поміщають насіння до кліматичних камер і фітотронних кімнат, штучно створюють необхідні умови для його проростання — температуру, вологість та освітленість, — а потім обробляють препаратами, які замовник планує купувати, щоб виявити їх вплив на посівні якості насіннєвого матеріалу. Адже краще провести подібні дослідження в лабораторних умовах, ніж перетворювати власне поле на дослідний полігон», — зазначають в інституті.