Аграрії закликають депутатів ухвалити важливі для галузі законопроєкти

02 лютого 2021, 11:18 2016

Верховна Рада України сьогодні, 2 лютого 2021 р., розпочала п'яту сесію дев'ятого скликання.

Цього тижня на порядку денному знаходяться ряд важливих законопроєктів для агросектору, говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» на сторінці у Facebook.

Так, 2 лютого парламент планує ухвалити такі документи:

Законопроєкт №3742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» — законопроєктом вводяться зміни в сфері перевезень вантажів, фіксації правопорушень щодо перевантажень, а також вводиться «реєстр ТТН», що напряму стосується перевезення зернових культур, роботи елеваторів тощо.

Законопроєкт №3716 «Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення законодавчого врегулювання у сфері безпілотних повітряних суден цивільної авіації» — встановлюється регулювання використання безпілотників (дронів) і зміни щодо їх реєстрації, а також вноситься поняття «дистанційний пілот». Даний законопроєкт прямо зачіпає роботу агропідприємств, оскільки зростає використання безпілотників для виконання різних операцій в агросфері.

Законопроєкт №0850 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості)» — покликаний покращити реалізацію на практиці положення чинного законодавства про єдину правову долю земельної ділянки, яка перебуває у користуванні, і розміщеного на ній нерухомого майна у разі його відчуження.

Законопроєкт №3987 «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України» — прийняття законопроєкту розблокує процес внесення відомостей про державний кордон України до Державного земельного кадастру.

Законопроєкт №3318 «Проєкт Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин» — прийняття законопроєкту направлене на зменшення кількості дозвільних документів у галузі ветмедицини, покращення умов ведення бізнесу в галузі тваринництва, торгівлі тощо.

На порядку денному ВРУ 4 лютого стоїть законопроєкт №3131 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції» — покликаний створити умови для ліквідації тіньових відносин у використанні земель с/г призначення та забезпечити рівне оподаткування доходів, одержуваних від такої землі всіма її власниками та користувачами.

Крім того, 5 лютого парламентарі розглянуть законопроєкт №3607 «Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні» — законопроєкт, який розширює можливості бізнес-омбудсмена, передбачає створення регіональних представництв і покращує можливості комунікації та впливу бізнес-омбудсмена для захисту інтересів бізнесу.

«УКАБ закликає народних обранців підтримати вищезазначені законопроєкти, які є важливими для ефективного функціонування агросектору України», — підсумували в асоціації.