Стотисячне місто перевело котли на солому та щепу

04 березня 2017, 10:00 5058

У Кам'янець-Подільскому перевели всі об'єкти теплоенергетичного комплексу на тверде біопаливо — солому, деревину та щепу.

Про це в інтерв'ю місцевому виданню «Кам'янець-Подільський Онлайн» розповів мер міста Михайло Сімашкевич.

За його словами, незабаром сумарна потужність твердопаливних котлів у місті становитиме 18,9 МВт.

«У 2011-2016 рр. нам вдалось провести модернізацію обладнання і ввести в експлуатацію шість котелень на твердому паливі — пелетах із соломи, дровах та щепі загальною потужністю 11,47 МВт, — пояснює міський голова. — Триває реконструкція ще однієї котельні, де встановлено твердопаливний котел потужністю 2,5 МВт».

Також за рахунок кредиту Світового банку будується новітня теплоелектростанція, яка працюватиме з комбінованим виробництвом теплової та електричної енергії газовими і твердопаливними котлами.

«Тут буде встановлено унікальну турбіну з модулем ОRS. Особливість роботи турбіни «органічний цикл Ренкіна» полягає у використанні рідини з температурою 200°С. Цей проект цілком заслуговує на звання ексклюзивного, адже Кам’янець стане п’ятим у світі і лише третім у Європі містом, яке використовуватиме цей сучасний метод виробництва теплової енергії», — пояснив Михайло Сімашкевич.

Загалом, уточнив він, в масштабах стотисячного міста вдалося досягти повної енергетичної незалежності.