Для підприємців східної України запустять B2B платформу

30 серпня 2018, 17:40 2716

Інтернет-платформа «Вервечка» для B2B продажів орієнтована на малий і середній роздрібний бізнес, забезпечує автоматизацію процесу закупівлі та реалізації товару. Наразі платформа знаходиться на етапі розробки, а її офіційний запуск планується на жовтень 2018 р.

Про це AgroPortal.ua повідомили в громадській організації «Студена». 

«З 2014 року на сході України відбувається збройний конфлікт. У зв'язку з цим економіка прилеглих до лінії фронту територій зазнає негативного впливу. Так, наприклад, було перервано або видозмінено звичні торговельні маршрути, з'явилися тенденції до уникнення поставок на території, прилеглі до окупованих, немісцевими постачальниками.
Це все призвело до певних складнощів із підбором товару для точок роздрібної торгівлі.
Окрім того, недосконалість систем комунікації ускладнює вихід виробників продукції на точки реалізації», — розповідають в організації. 

Також уточнюється, що статистика на рахунок підприємництва, яке займається роздрібною торгівлею, для Донецької та Луганської області є вельми невтішною. 

На один сільський населений пункт Луганської області припадає 0,19 точок роздрібної торгівлі, це передостанній показник з усіх регіонів України. В той же час, за обсягом товарообігу Донецька область посідає останнє місце в Україні, демонструючи у 2016 році «поглиблене падіння». «Наш проект спрямовано на підтримку виробника і реалізатора продукції Донецької та Луганської області шляхом створення програми автоматизованого процесу закупівлі і продажу товару. Програма допомагає спрощувати шляхи налагодження взаємодії між виробником та продавцем, що дуже актуально для регіону, який, внаслідок конфлікту, втратив налагоджені шляхи комунікації», — додали в організації.

Система В2В розробляється у вигляді сайту та мобільного застосунку. В основу ідеї було взято досвід американського сайту. Через систему можна буде знайти постачальника, замовити товар, відстежити актуальність залишків на складах постачальника, відстежити доставку, закрити угоди, отримати статистику по торгівлі тощо.


Для довідки: з 2016 року ГО «Студена» працює у темі мобілізації громад, беручи участь у проектах «Я, громада» (при Центрі психосоціальної адаптації ветеранів АТО «Поруч» у Краматорську), а також «Ефективне місто» (спільно з ГО «Центр ЮА») і «Я відроджую своє село» (спільно з Лохвицькою РДА).