За використанням угідь на Полтавщині слідкуватимуть дрони

04 липня 2020, 10:30 3232

Аудит використання земель сільськогосподарського призначення й водного фонду Полтавської області відбуватиметься за допомогою безпілотного літального апарату (БПЛА).

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

Як зазначається, в області триває аудит використання земель сільськогосподарського призначення й водного фонду. Створена Інтерактивна карта водних об'єктів державної власності, придатних для рибогосподарських потреб. Її розробляли фахівці Департаменту агропромислового розвитку ОДА та Полтавської державної аграрної академії.

«Застосовуватимемо дрон для проведення обльотів територій, щоб встановити відповідність оброблюваних площ до визначених у договорах оренди. З'ясовуватимемо, чи насправді земельні ділянки, які не виділені в оренду, не використовуються, чи не розорані їх частини. Обов'язково проводитимемо моніторинг розораних сінокосів і пасовищ. Дані, одержані за допомогою дрона, дозволять чітко визначити межі й площі відповідних ділянок. Дотепер такої технології не застосовували», — розказав директор департаменту Сергій Фролов.

Відповідно до алгоритму проведення моніторингу земель нині перевірку на місцях проводять робочі комісії, створені в райдержадміністраціях. До кінця липня інформацію за підсумками аудиту вони мають надати облдержадміністрації. Потім на місця виїжджатиме робоча група, до складу якої входитимуть представники Департаменту агропромислового розвитку ОДА, зокрема, відділу моніторингу ефективності використання земельних та водних ресурсів, а також Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області.