Ярославський планує інвестувати в ХТЗ до $3 млрд

16 листопада 2018, 12:26 3729

«Харківський тракторний завод» (ХТЗ) впроваджує інновації, відвойовує втрачені ринкові позиції і готується до запуску масштабного проекту модернізації підприємства.

Про це розповів власник підприємства, засновник групи DCH Олександр Ярославський, говориться у повідомленні ХТЗ

Як зазначається, реалізована зараз середньострокова програма розвитку підприємства передбачає інвестиції групи DCH в розмірі близько 230 млн грн.

«Основний акцент ми зробили на модернізацію тракторів. Практично більше 200 нововведень в моделі. Модель набула якісних змін: зовні і внутрішньо. Тому трактор став більш конкурентоспроможним», — пояснив Ярославський.

Він повідомив, що поточного року з конвеєра зійде близько 800 нових машин, приблизно такі ж обсяги плануються на наступний рік: завод не працює «на склад», а виробляє продукцію відповідно до портфелю замовлень. ХТЗ ставить на наступний рік як мінімум такі ж плани

«У нас зараз намічається великий проект з реконструкції ХТЗ. Я думаю, що це інвестиції близько $2-3 млрд. Почали ми вчора, а будемо продовжувати роками», — сказав Ярославський.

Новим етапом розвитку Харківського тракторного заводу стане створення на його базі сучасної багатофункціональної екосистеми для бізнесу. До її складу увійдуть потужний індустріальний парк, комплекс з наукової, технологічної та технічної баз для реалізації інноваційних проектів (технопарк), а також інші об'єкти, включаючи логістичний, освітній і дослідницький центри.