В Україні презентували революційний комбайн Massey Ferguson IDEAL 7

30 липня 2020, 10:58 4159

В Україні під час польової події «УКАБ Агротехнології 2020» відбулася перша презентація революційного зернозбирального комбайна Massey Ferguson IDEAL 7.

Про це розповів продакт-спеціаліст корпорації AGCO Віталій Панічерський, передає кореспондент AgroPortal.ua.
 
«З IDEAL 7 ми зробили великий крок в індустрії комбайнобудування», — зазначає він.
 
Massey Ferguson IDEAL 7 — єдиний у своєму класі та має надзвичайно потужний бункер ємністю 17 100 літрів, який повністю розвантажується за 1 хв 25 сек.
 
«Швидкість розвантаження становить 210 л/сек. Це забезпечує високу продуктивність, тоді як великий бункер дає змогу довше працювати без вивантаження», — пояснює Віталій Панічерський.

Комбайн оснащений 9,8-літровим двигуном потужністю 451 к.с. Має інтелектуальний повний привід з автоматичною системою блокування й системою під‘єднання заднього приводу. Керування здійснюється за допомогою електронних систем, без участі механізатора. Єдине, де він задіяний — щоденний огляд комбайна перед роботою, встановлення стартових параметрів та управління кермом на розворотах, що в свою чергу забезпечує вищу маневреність машини.
 
«IDEAL 7 має високий рівень комфорту для механізатора. Кабіна оснащена кріслом з кондиціонуванням та підігрівом, а також 24-літровим холодильником — також з функцією підігріву», – розповідає Віталій Панічерський.
 
До того ж, габарити комбайну дозволяють пересуватися дорогами без отримання додаткових дозволів. Звісно, якщо мова не йде про траси міжнародного значення.
 
Слідкувати за роботою IDEAL 7 та отримувати аналітику його продуктивності можливо за допомогою спеціального додатку MF Connect, який користувач встановлює на смартфон чи отримує доступ через ПК.

«Тобто я на своєму гаджеті можу повністю контролювати всі параметри. З будь-якої точки світу перевірити, чи працює комбайн, з якою продуктивністю, та дізнатися кількісні і якісні дані щодо врожаю», — розповідає продакт-спеціаліст корпорації AGCO.
 
Ще більше інформації надає десктопна версія додатку. У ній доступні 250 показників, на основі яких можна отримати аналітичні графіки.

«Наприклад, комбайн 80% часу працював на повних обертах, а 20% простоював. Після аналізу вдається виявити, що цей час він очікував вивантаження з повним бункером. Отже, з‘ясувавши проблему, ми покращуємо логістику, і т.д.», — пояснив Віталій Панічерський.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua