В Австралії створюють робота-фермера

25 червня 2017, 10:15 2996

Австралійський центр роботизованого зору у Квінслендському технологічному університеті створює робота, який допоможе в боротьбі з бур'янами і збиранні врожаю на полях.

Професор Пітер Корк, який очолює центр, впевнений, що витрати на боротьбу з бур'янами можна скоротити на 90% за допомогою інноваційних розробок, пише GovInsider.

Австралійський центр розробляє роботів, здатних відрізняти бур'яни від корисних рослин і навіть визначати їх різновид за формою, розміром і кольором. Після визначення типу бур'яну пристрій обприскає його гербіцидами або висмикне з коренем.

Іншим напрямком лабораторії є створення системи розпізнавання плодів — її планують використовувати для збору врожаю. Робот зможе виявити фрукт або овоч, навіть якщо він прикритий листям.

На думку професора Корка, прилад вже такий же ефективний як і людина.

Австралія переживає гостру нестачу робочої сили в сільському господарстві. Все менше австралійців виявляють бажання займатися сільським господарством. За даними міністерства енергетики та охорони навколишнього середовища Австралії, щорічно на боротьбу з бур'янами витрачається $ 1,14 млрд, а втрати сільськогосподарського виробництва досягають $ 1,9 млрд на рік.