У Агропродсервісі змонтували унікальну сівалку

12 серпня 2016, 16:45 2515

На виробничому майданчику компанії «Агропродсервіс» французькі фахівці з фірми «КUHN» змонтували унікальну сівалку.

Про це повідомляється на сайті компанії «Агропродсервіс».
У Настасові фахівці фірми «КUHN» з французького міста Саверн зібрали унікальну сівалку з агрегатів, доставлених в Україну. Сівалка надсучасна і модернізована, працює на полях «Агропродсервіс» поки як експериментальний зразок.

Джерело фото: Агропродсервіс
Джерело фото: Агропродсервіс

Цей комплекс призначений для посіву зернових і зернобобових культур. Він комплектується з причіпним бункером для насіння і може працювати з робочою швидкістю близько 15 км/год. А середня площа посіву становить понад 14 га/год. У ньому встановлена система контролю висіву насіння. Міжряддя для посіву — 180 мм, що є золотою серединою для наших ґрунтово-кліматичних умов. Сівалка має дисковий сошник, підвішений на паралелограмі, що забезпечує висів на задану глибину і дозволяє працювати на перезволожених ґрунтах.

Головний агроном компанії Андрій Кулян підкреслив, що візуальне враження і технічні характеристики французької сівалки хороші, але треба подивитися, як вона покаже себе в роботі. «Ми сподіваємося, що сошники на перекоси посівних площ не будуть сходитися, адже в такому випадку не витримується ширина міжряддя».

Нова сівалка французької розробки вже почала сівбу озимого ріпаку на полях компанії в Збаразькому районі.


Для довідки: Потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.