Техніка Challenger піде з європейського ринку

01 травня 2017, 08:00 3644

Challenger піде з ринку Європи і всіх інших країн, крім США, завершуючи 30-річний період виробництва культових гусеничних тракторів.

Деталі поки невідомі, проте очікується, що нішу компанії на вільному ринку займе Fendt, повідомляє Farm Machinery Journal.

Як зазначає видання, на ринку уже пішли чутки про те, що Fendt розробляє власний гусеничний трактор з потужністю більше 500 л. с. з безступінчатою трансмісією на базі моделі 1050, яка буде випускатися в Німеччині.

Джерело, близьке до компанії, заявило, що вона буде продовжувати працювати до кінця 2017 р., а бренд Challenger піде з європейського ринку з 1 січня 2018 року. Повідомляється, що Challenger працюватиме з скороченням штату співробітників з кінця травня.

При цьому обприскувачі Challenger будуть як і раніше пропонуватися в Європі, але пофарбовані в зелений колір і прикрашені фірмовим знаком Fendt. Виробництво оприскувачів переміститься на завод з виробництва кормозбиральних комбайнів Fendt.

Закриття Challenger в Європі, як кажуть, є результатом оптимізації AGCO, і натяк на те, що вартість експлуатації чотирьох марок тракторів в Європі обходиться занадто дорого.