Розробки AGCO отримали вісім нагород AE50 Awards 2021

05 грудня 2020, 09:48 2875

Корпорація AGCO отримала вісім нагород AE50 Awards від Американського товариства інженерів сільського господарства та біології (ASABE) за визначні досягнення як виробника сільськогосподарського обладнання.

Кожного року міжнародною групою експертів у галузі обирається 50 продуктів як найвидатніших інновацій у галузі техніки та технологій для сільськогосподарської, харчової та біологічних систем, йдеться у повідомленні компанії.

Серед переможців AE50 Award 2021:

- сівалка Fendt® Momentum®;

- система керування Fendt IDEALdrive™;

- жатка 9350 DynaFlex® з опцією AutoDock™ (система автоматичного під»єднання жатки суцільного зрізу) — док-система для комбайнів Fendt IDEAL;

- серія тракторів Fendt 700 Gen6 Series;

- гусеничні трактори Fendt 1100 Vario® MT Series;

- програмне забезпечення Fendt Teach-In Headland Turn Assistant;

- Precision Planting® FurrowForce™ — двоступенева система закриття борозни;

- розумні аграрні рішення Engage® SpreadControl для TerraGator® Air-Max® Precision — системи внесення добрив.

«AGCO пишається тим, що так багато передових технологій набули визнання. Хоча це лише 30 років роботи компанії, вони побудовані на спадщині виробників з більш ніж 500-літнім спільним досвідом, що пропонують інновації фермерам. Відзначені нагородами продукти відображають той дух і наше постійне прагнення розробляти інтелектуальне, інноваційне обладнання та агрономічні рішення для фермерів по всьому світу. Це визнання наочно демонструє інвестиції AGCO та прагнення допомогти полегшити життя фермерів, зробити їхню роботу більш продуктивною та стабільною», — говорить старший віце-президент, Global Crop Cycle і Fuse Connected Services в AGCO Бред Арнольд.

Зазначається, що продукти, які здобувають AE50, обираються на основі їхньої інноваційності, суттєвого прогресу в галузі техніки та впливу на ринок. Нагороди 2021 року будуть вручені під час 25-ї конференції ASABE, присвяченої технологіям у сільськогосподарському обладнанні, яка відбудеться онлайн у лютому 2021-го.

Сівалка Fendt Momentum від AGCO — це революційна високошвидкісна сівалка високої потужності, яка ефективно вирішує питання ущільнення ґрунту, тим самим встановлюючи новий стандарт точності висіву в складних умовах. Рядні тандемні колеса з широкими, дуже високими гнучкими шинами виключають утворення ущільнених рядків. Додаткова інтелектуальна система Load Logic™ гідравлічно концентрує вагу на центральних колесах або постійно переносить її через сівалку, одночасно автоматично регулюючи тиск в шинах, щоб мінімізувати ущільнення, які впливають на урожайність. Подвійна рама сівалки Momentum — SmartFrame™ — оснащена вертикальною контурною панеллю інструментів із кількістю рядків до 68 дюймів для забезпечення контакту з ґрунтом та рівномірної глибини посадки, навіть над терасами, для рівномірних сходів та отримання оптимальних врожаїв. Моделі 2021 року: від 16R30 до 48R15.

Система керування Fendt IDEALdrive, перша в галузі система управління джойстиком на звичайному зернозбиральному комбайні, виключає кермо і рульову колонку на комбайні Fendt IDEAL і надає оператору безперешкодний наскрізний вигляд жатки комбайна. Джойстик з інтелектуальним управлінням на лівому підлокітнику вимагає на 65% меншої активності м«язів для роботи, ніж кермо, зменшуючи напругу та втому оператора під час довгих годин збирання врожаю. Університетське дослідження ергономіки, що порівнює різні технології рульового управління, показало, що управління джойстиком збільшує продуктивність на 6%. Керування стає легким і точним у полі, на дорозі. IDEALdrive є опцією для всіх комбайнів IDEAL TrakRide™, доставка доступна в 2021 році.

Жатка 9350 DynaFlex із системою автоматичного під»єднання AutoDock — це нова 50-футова гнучка жатка з першою в галузі автоматичною системою для кріплення всіх механічних, електричних та гідравлічних з'єднань жатки до комбайна Fendt IDEAL. Комбайнер підтягується до жатки, піднімає її з землі або причепа і натискає кнопку в кабіні. За допомогою направлених штифтів та гідравлічних приводів AutoDock з'єднує приводи з обох боків жатки та всі системи одноточковим з'єднувачем, механічно фіксуючи жатку — все за п'ять секунд. Жатка 9350 з AutoDock покращує врожайність для багатьох сільськогосподарських культур завдяки своїй ширині та гнучкості при обробці ґрунту.

Нові надпотужні трактори серії Fendt 700 Gen6 забезпечують універсальність, комфорт та зручність експлуатації. Інженери AGCO повністю переробили місце водія, а інноваційний новий інтерфейс для водія FendtONE™ забезпечує спрощене та високоефективне робоче середовище. Він оснащений 12-дюймовим основним дисплеєм на підлокітнику, додатковим 12-дюймовим висувним дисплеєм, заглибленим у підкладку даху, та 10-дюймовою «цифровою панеллю приладів» на рульовій колонці. 12-дюймові дисплеї працюють в унісон, що дозволяє оператору вибрати та переглянути до 12 панелей інформації на двох екранах. Навігація проста та інтуїтивно зрозуміла, як у смартфоні. Трактори серії 700 Gen6 можна налаштувати на вузькі та широкі рядки, вони доступні у шести моделях з потужністю двигуна від 144 до 237.

Нові гусеничні серійні трактори Fendt 1100 Vario MT поєднують перевірені 30-річним досвідом роботи інновації AGCO у гусеничних тракторах з нещодавно спроєктованими функціями, що підвищують комфорт водія та продуктивність на полі. Повністю нова трансмісія Fendt iD™ забезпечує концепцію високого крутного моменту та низьких обертів двигуна завдяки використанню безступінчастої трансмісії VarioDrive™ (CVT). Усі компоненти трактора, включаючи трансмісію, відбір потужності, систему охолодження та гідравліку, забезпечують оптимальний рівень роботи при частоті обертання двигуна в робочому діапазоні 1100-1500 об/хв. Ці інновації знижують витрату палива, зменшують знос двигуна та компонентів і забезпечують надзвичайно тиху роботу.

Розумна технологія Fendt Teach-In Headland Turn Assistant керує всіма етапами для точного та ефективного повороту трактора та обладнання на краю поля. На відміну від інших систем, Teach-In Headland Turn Assistant саморегулюється в межах параметрів, встановлених для цього поля, і включає оглядову карту поля, що дозволяє оператору бачити кожен поворот. Система має два режими. Традиційний режим розвороту завершує маневр повороту, а режим Part Field — повороти в областях поля, які вимагають певної схеми, наприклад, пропускання рядків під час глибокого обробітку ґрунту. Обидва режими полегшують роботу водія, заощаджують час, зменшують витрату пального і як результат — виконують плавніші повороти, спричиняючи менший вплив на ґрунт.

FurrowForce від Precision Planting — це автоматизована система закриття борозни та впливу на ущільнення ґрунту. FurrowForce працює у два етапи: один агресивно закриває борозни, а другий — ущільнює ґрунт, щоб затримати вологу для проростання насіння. Датчик ваги вимірює навантаження на другій стадії й автоматично регулює силу, прикладену до агрегату, для підтримання стабільної сили ущільнення. Завдяки FurrowForce водій може бути впевнений, що борозна правильно закрита і ущільнена, не маючи необхідності постійно регулювати тиск. FurrowForce також позбавляє від необхідності вибирати з багатьох притискних коліс, доступних сьогодні на ринку.

Engage SpreadControl, перший і єдиний в галузі модернізований блок керування секцією в чверть стріли, який можна модернізувати для можливості внесення сухих добрив («поплавець»). Цей інноваційний продукт від Intelligent Agricultural Solutions зменшує кількість перекриттів у полі на 3-5% і більше. Підвищення точності дозволяє операторам застосовувати добрива в потрібному місці в необхідній кількості, одночасно знижуючи витрати на внесення завдяки збереженому добриву.