Президент допоможе ХТЗ знайти ринки збуту

03 березня 2017, 15:26 2576

Президент України Петро Порошенко заявив про готовність допомогти «Харківському тракторному заводу» (ХТЗ) у пошуку нових ринків збуту і реструктуризації бюджетної заборгованості.

Про це він заявив, виступаючи на заводі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це дорога в обидва кінці. Ми зі свого боку допомагаємо знаходити нові ринки, визначити і реструктуризувати бюджетну заборгованість та погасити її, якщо є необхідність у цьому. Ми, зі свого боку, робимо все, щоб повернути якісну продукцію на український ринок, а інвестор має повернутися обличчям до людей, що він і робить», — сказав Порошенко.

Він зазначив, що поспілкувався з робітниками, і вони підтвердили, що інвестор — президент компанії DCH Олександр Ярославський — повністю виплатив їм борги із зарплати.

«Єдине, я запитував, яка заробітна плата, але не всі відповідали. Але поки що ще вона дещо скромна. Але ми домовилися, є президентське доручення — до кінця року має зрости вдвічі», — додав Президент.

Також на своій сторінці в Facebook Перто Порошенко відмітив, що за його дорученням урядом було прийнято рішення про компенсації селянам, які купують українські трактори.

«Майже 600 млн грн з бюджету спрямовано на цю програму. І ми компенсуємо 20% вартості техніки», — уточнив він.