Підприємство на Рівненщині подвоїло виробництво сільгосптехніки

19 квітня 2024, 13:50 832

Виробничо-конструкторське об’єднання «МААНС», що на Рівненщині, збільшило виробництво сільгосптехніки попри війну.

Як говориться у повідомленні Рівненської ОВА, підприємство виготовляє жатки, візки до них, запчастини та витратні матеріали. Це один із найбільших в Україні виробників обладнання та запчастин до сільгосптехніки. 

У своєму розпорядженні «МААНС» має сучасні виробничі приміщення площею 9 тис. м². Є обладнання для розкрою, гнуття, штампування, термообробки, фрезерування, зварювання та шліфування металу. Тут представлений повний цикл виробництва сільгосптехніки, зазначають у відомстві. 

«Попри війну, підприємство у 2 рази збільшило виробництво своєї продукції. Минулоріч «МААНС» сплатив понад 31 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів і завершив рік із прибутками. Поступово збільшується і зарплата працівників. Сьогодні тут створено 140 робочих місць», — розповів заступник голови ОВА Олександр Кохан. 

Підприємство третину продукції експортує за кордон. Долучився «МААНС» і до державної платформи «Зроблено в Україні»: 27 одиниць обладнання  — у переліку державної програми компенсації вартості cільгосптехніки.