Думка: Зарубіжні виробники сільгосптехніки не відкриватимуть заводи в Україні

14 грудня 2018, 16:11 2483

Іноземні виробники сільськогосподарської техніки не будуть відкривати заводи в Україні через низькі обсяги ринку.

Таку думку висловив керівник компанії Alfagro Жерар де Ля Салль в рамках Х Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні», організованої асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу».

«Ми знаємо, що Україна — надпотужна аграрна країна, але разом з цим тут є лише декілька локальних виробників, які виготовляють сільгоспобладнання, і тому малим фермерам доводиться купувати уживану техніку, оскільки на нову імпортну у них просто немає коштів, — констатує він. — Банки в Україні не працюють належним чином, тому дуже важко отримати кредити на купівлю техніки, адже фермери не можуть показати прибуток у валюті, тому що не займаються експортом».

Керівник компанії Alfagro зауважив, що для будівництва потужностей великих виробників сільгосптехніки в Україні потрібні сприятливі умови.

«Для того щоб інвестор зайшов на український ринок, потрібна насамперед стабільність та вільний ринок землі. Якщо фермер матиме землю, він зможе її віддати під заставу банку, який надасть йому за це кредит. Тоді фермери матимуть кошти на купівлю техніки і забезпечать той обсяг ринку, якого не вистачає, щоб, наприклад, такі виробники як John Deere чи CLAAS відкривали в Україні свої заводи», — зазначив Жерар де Ля Салль.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua