John Deere запускає найбільші у своїй історії причіпні обприскувачі

04 серпня 2021, 13:59 2718

Новий обприскувач R975i — найбільша причіпна модель, яку будь-коли виробляла компанія John Deere. Ця машина з обсягом бака 7500 літрів у 2022 році поповнить лінійку обладнання серії R900i з обсягами баків 4400, 5200 та 6200 літрів.

Як говориться у повідомленні компанії, подібно до решти обприскувачів у цій лінійці, нову модель буде обладнано технологіями точного землеробства компанії John Deere, завдяки чому клієнти зможуть отримати вигоду від додаткових комп'ютеризованих рішень.

У моделі R975i враховані вимоги клієнтів до більшого за обсягом бака та ширшої штанги, а також потреба в більшій точності роботи, необхідність зменшення використання хімікатів і питання більшого комфорту під час заповнення та експлуатації обприскувача. 

«Завдяки більшому обсягу бака фермери та їхні підрядники зможуть більше часу проводити в полі за обприскуванням, а також отримають більшу продуктивність праці за рахунок обприскування більшої площі угідь за одну заправку бака. Надійна двоконтурна система подачі розчину PowrSpray також допомагає пришвидшити заповнення, поліпшує обприскування й підвищує точність обробки», — додають розробники.

Серед усіх моделей обприскувачів марки John Deere саме в серіях M900(i) і R900i можливий варіант із розташуванням форсунок через кожні 25 см. Це так зване «рішення з розміщенням по центру», коли посередині кожної 50-сантиметрової ділянки штанги між корпусами форсунок розміщено додаткову форсунку. Компанія John Deere також встановила додатковий корпус форсунки та форсунку на кожному кінці штанги, щоб забезпечити повне покриття та ліквідувати недостатнє дозування на кінцях штанги.

«Можливості всіх лінійок причіпних обприскувачів також буде збільшено за рахунок нових опцій, які стали доступними в 2021 році в серії R700i. Мається на увазі, зокрема, можливість управління окремими форсунками, що обмежує надмірне або недостатнє дозування, допомагаючи зберегти високу врожайність із одночасним заощадженням виробничих витрат. На додачу до управління секціями, управління форсунками заощаджує до 6 євро на гектар за рахунок вартості засобів захисту рослин.

Ще одна особливість — нова закрита система перекачування, яка являє собою муфту, сертифіковану відповідно до вимог ISO. Цей пристрій виключає будь-який контакт із засобами захисту рослин і попереджає будь-які витоки цих речовин, роблячи процес заповнення системи цілковито безпечним як для оператора, так і для довкілля», — додали в компанії.

Обприскувачі серій M700(i) і R700i, які призначено для ринку Німеччини й Нідерландів, мають ще додаткову важливу опцію — нову штангу довжиною 33 м з можливістю управляти секціями по 3 метри завдовжки або окремими форсунками. Ця штанга доповнюватиме малі зернові сівалки шириною 3 м і дозволить обробляти просапні культури з відстанню між рядками 75 см за меншу кількість проходів і за умов одного заповнення бака, що означає підвищення продуктивності робіт.